torsdag den 9. februar 2012

Jeg er hjemme igen, efter et godt ophold i den ungarske hovedstad. Jeg kom hjem i sidste uge om torsdagen. Turen hjemad gik efter planen. Dagen efter gik Malev flyselskabet konkurs! Det var godt min hjemrejse ikke var planlagt til dagen efter....... Da jeg ankom til Bukarest lufthavn ringede jeg til Dani for at fortælle, at jeg var landet. Det var det sidste, jeg så til min telefon. Da jeg kom hjem, var den væk. Jeg tror, jeg har tabt den enten i lufthavnen eller på vej til taxien eller i taxien... den er i hvertfald ikke dukket op. Heldigvis blev det ikke taget særligt tungt af arbejdet, selvom det var en arbejdstelefon. Jeg har i dag fået et nyt sim-kort med samme nummer, og jeg har en reservetelefon, indtil jeg får en ny (om et par uger). Jeg har dog mistet alle mine kontaktoplysninger, så skal i gang med et større arbejde med at kopiere fra Danis telefon og tilføje kollegaer m.m.

Den rumænske statsminister og hans regering fratrådte i forgårs - efter næsten en måned med daglige protester i større eller mindre grad i det meste af landet. Præsidenten har nu indsat en ny regering (fra samme parti) med sikkerhedstjenestens chef i spidsen som ny statsminister. Oppositionen er dog ikke så glad for dette og råber stadig op for at få valg nu, i stedet for at vente til ordinær tid i november.

Vinteren har virkelig ramt Rumænien nu (og resten af Østeuropa m.m.). Om natten har der været ned til -30 grader mange steder, og i Bukarest har der været ned til -25. Der er også kommet en masse sne, som på grund af kraftig vind fyger sammen i store mængder og blokerer veje. Ikke kun mindre veje har været lukket, men også de store hovedveje og motorvejen mellem Bukarest og Sortehavskysten. Vi har også været påvirket direkte derhjemme, da frostvejret har frosset vandrør i kælderen, som gjorde, at vi ikke havde vand overhovedet en dag i sidste uge, derefter kun i køkkenet et par dage, og derefter også på det lille wc og i går kom badeværelset med. Jeg tror, nogle rør har haft skader, så de har skullet udskiftes. Heldigvis kom køkkenet først, så vi havde varmt vand i badeværelset, da vores vandvarmer er koblet på den forbindelse. Og vi kunne fylde cisternen på wc'et med varmt vand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar