mandag den 13. februar 2012

Sne i Rumænien Januar/Februar 2012

Snesituationen i Rumænien er fuldstændig overvældende og ligner noget, man kun ser i film. Men det er virkelighed, og for mange er det et reelt mareridt. Hele landsbyer (op til 80 steder primært i Buzau og Vrancea amter) har været afskåret fra omverdenen i over en uge - og det uden elektricitet eller rindende vand. Det er især landsbyer, som ligger i det åbne landskab, hvor sneen er føget og har skabt kæmpe bjerge på 3-4 meter, når den har ramt husene i landsbyerne. Der bliver indsamlet nødhjælp til disse stakkels mennesker, og militæret har arbejdet hårdt på at nå frem. Man har været nødt til at bruge store gummigeder og andet materiel for at rydde vejene. Flere steder har man lavet et smalt spor igennem 3 meter høje snedynger, hvor en lastbil lige kan klemme sig igennem med nødhjælpen.

Den stærke kulde gør det ikke nemmere. Omkring 70 mennesker er døde på grund af den hårde frost, og frosten gør også sneen meget kompakt og hård, så den er svær at skovle.

Se disse videoer (selvom I ikke forstår rumænsk, så taler billederne for sig selv):3 kommentarer:

  1. Det er da godt nok vildt at husene er helt begravet. Man må håbe at det lykkes at få hjælp ud til alle.

    SvarSlet
  2. Hvordan ser der ud oppe ved Danis Mor og Addi? Det er jo ikke langt derfra. Moderen

    SvarSlet
  3. Danis mor og Adi har meget sne. Vejen ind til Buzau var lukket nogle dage, men nu er det ok. De havde forsyninger nok hjemme til at klare sig.

    SvarSlet