tirsdag den 26. maj 2009

Torvegrønt


veggies, originally uploaded by danlarsen98.

Efter arbejde var vi lige en tur på torvet. Torvet ligger ved Obor og er det største af de mange torvepladser i Bukarest. Det er tæt på, hvor vi bor. Nogle gange har vi gået derhen, men i dag tog vi dog sporvognen de to stop hjem. Her er hvad vi fik for i alt 25 kroner: 1 kg æbler, 2 nye hvidkål, 1 kg agurker, 2 bdt dild, 5 løg og godt et halvt kilo tomater.

Det er meget varmt i disse dage, og rumænske produkter vælter frem på torvet til lave priser. Der er også jordbær til 8 kr. kiloet, men de bliver lidt billigere om et par uger.

5 kommentarer:

 1. Hej Dan. Jeg er ny læser her på bloggen. Stødte på den mens jeg googlede efter lidt information om jordskælvet i Focşani.

  Vedrørende grøntsagerne så har du glemt at fortælle det bedste af det hele til dine læsere hjemme i Dannevang, nemlig at grøntsager købt på torvepladserne ofte har mere smag, saft og kraft i sig end hvad man kan finde i supermarkederne. Tomater dyrket på rumænsk jord uden brug af gødning giver en uovertruffen smagsoplevelse, der langt overstiger den vandede fornemmelse man får hvis man sætter tænderne i importerede tomater fra Spanien.

  Vh Jonas
  Bosiddende i Bukarest siden april 2007

  SvarSlet
 2. Hej Jonas.
  Velkommen på min lille uregelmæssige blog med nyt til familien derhjemme, og alle andre, der er interesserede.

  Du har helt ret i, at de grøntsager man kan købe på torvet her er meget bedre end dem, man finder i danske supermarkeder - eller endda på danske torve. Her kommer varerne ofte fra lokale avlere, der dyrker dem økologisk. Ikke for at skåne miljøet eller sådan noget- men simpelthen fordi det er det nemmeste og sundeste. Udenfor sæsonen finder man selvfølgelig importerede grøntsager på torvet her også, men det er også tydeligt, at kvaliteten så ikke er den samme (samt at priserne er højere...).

  Hvad har bragt dig til Bukarest? Eftersom du bor i byen, kunne vi jo eventuelt mødes en dag. Det kunne være rart at snakke lidt dansk en gang imellem. Måske synes du det samme. :)

  SvarSlet
 3. Rolf, Pia og Julie27. maj 2009 kl. 19.15

  Hej storebror/svoger/onkel!

  Det er dejligt at se at du er meget bedre til at opdatere din blog end vi er til at opdatere Julies hjemmeside. Men så er det jo godt at du kan finde nogen nye billeder på mors Picasa. Det er altid spændende at følge med i hvad du render og laver.

  Kagerne fra jeres påske så godt nok lækre ud. Man sidder jo og bliver helt lækkersulten :)

  Det er da bare fedt at du efterhånden har fået en bred og trofast læserskare her på bloggen. Det kunne da være hyggeligt for dig at mødes med nogle flere at medlæserne i Rumænien.

  Vi må se om vi ikke snart kan finde ud af at komme ned og besøge jer. Der er ikke noget konkret, men vi har da snakket lidt om at det kunne være dejligt.

  Knus fra
  Lillebror, Svigerinden og Niecen

  SvarSlet
 4. Hej broder og co.

  Tak for kommentaren. Ja, I må snart komme og besøge os. Vi har jo et ekstra værelse, så der er plads til jer.

  Så kan vi købe nogle kager ligesom dem på billedet. Vi har faktisk købt nogle i dag, som vi snart skal have. :)

  Hilsen til alle omkring jer.

  SvarSlet
 5. Hej Dan

  Jeg er frisk på at mødes enten den 15., 16. eller 17. juni. Du kan fange mig på jonas[at]kongslund.dk

  Vh Jonas

  SvarSlet