mandag den 17. januar 2011

En tur til Sibiu

Hvis jeg laver mange trykfejl i dette blogindlæg, er det fordi, vi har købt en af dem her...


og jeg har plaster på langemand på højre hånd, fordi jeg troede, at jeg ikke behøvede at bruge den medfølgende holder til de grønsager, man snitter..........

I sidste uge havde vi fri fra arbejde, da vi begge havde noget gammel ferie, vi skulle have brugt. Egentligt burde vi have brugt det før nytår, men fik lov at tage det i januar, sådan lidt uofficielt.

Vi brugte noget af tiden til en tur til Sibiu.

Vis stort kort
Sibiu ligger cirka 3,5 - 4 timers kørsel fra Bukarest. Der er motorvej omkring halvdelen af vejen. Resten er på landevej og lidt bjergveje, som dog er i fin stand. Sibiu var europæisk kulturby i 2007, og i den forbindelse var den blivet shinet lidt op, så mange bygninger stod nyrenoverede endnu. Byggestilen i Sibiu er meget anderledes end i Bukarest eller nordpå. Byen ligger i et område, som var under tysk indflydelse i lang tid. Overalt er der spor efter den tyske påvirkning i alt fra gadenavne, byggestil og den generelle atmosfære. Vi boede på en bed and breakfast, som var ejet af en tysker. Det var et fint sted, med store værelser og venlig betjening. Hans kone og mor arbejdede sammen med ham der. Vi boede der 2 nætter, og den anden morgen var vi vist de eneste gæster, for morgenbordet var dækket op kun til os på et lille bord. Den foregående dag, var der buffet. Prisen var meget rimelig - sikkert på grund af sæsonen - vi gav kun 150 lei/nat for dobbeltværelse inkl. morgenmad til os begge. Dvs. ca. 150 kr/person/nat.

På vej hjem fra Sibiu ville vi køre via Curtea de Arges, som er en af de ældste byer i Rumænien. Den er kendt for et på store kirker og et kloster. Vi besøgte en af kirkerne, som var meget imponerende med sit snørklede mønster i de hvide sten, den var bygget af. Der er billeder herunder. Det siges, at bygmesterens kone er begravet levende i væggen, da det var den eneste måde man kunne tilfredsstille Gud, så bygningen ikke hele tiden faldt sammen, når man prøvede at bygge den. Man skulle ofre den første kvinde, der kom på byggepladsen næste dag efter profetien var leveret.

Nu er vi så tilbage på arbejde fra i dag. Der lå mange emails og ventede, men det var ikke så slemt. Nu er det bare om at komme tilbage i hverdagen igen.

Her er billeder fra jul 2010

Og her er billeder fra turen til Sibiu og omegn

1 kommentar:

  1. Det lyder hyggeligt.Bare jeg kunne finde et godt arbejde i Rumænien og flytte tilbage til mit land efter 20 år i Danmark..jeg er misundelig :-)

    SvarSlet