torsdag den 8. marts 2007

Update

Det er vist ved at være længe siden, jeg sidst har skrevet her... Ja, ja, jeg ved det - det var 30. december...

Det går godt, kan jeg starte med at sige. Så er det af vejen, og alle kan tage det roligt. :-)

Jeg har lige sat bilen til salg online, for det kan ikke betale sig at registrere den her. Det vil koste omkring 4000 Euro at indregistrere den - det er mere end halvdelen af hvad, jeg har givet for den. Man har indført en specialskat på førstegangsregistrering af importerede biler: Jo ældre og mindre miljøvenlige de er, jo dyrere er det. Det er for at stoppe for den strøm af biler, der kom fra Tyskland og andre EU lande og få folk til at købe her istedet, så der kommer nogle penge i statskassen. Og jeg er ikke sikker på, at jeg kan få noget tilbage fra Skat, for fristen er udløbet på min anmeldelse om udførsel. Jeg vil prøve at få den åbnet igen, men det kan være svært, når bilen ikke kan fremvises... Vi har sat bilen til salg for 4750 Euro, men regner ikke med at få så meget... der skal være noget at forhandle med. En ny Renault Symbol (en Dacia Logan med et andet klistermærke bagpå) koster ca. 8500 Euro. Det er en ok bil. Benzinøkonomisk og behagelig. Måske bliver det sådan én...

Det går okay på arbejdet. Jeg er efterhånden godt inde i det meste. Min danske chef er rejst hjem til kontoret i Danmark fra 1. marts, så nu er der mere ansvar på mine og de to andre i samme stilling som mig's skuldre. De næste uger byder på 2 hold udenbys gæster, hvor jeg skal give nogle præsentationer af mit team, og fortælle om fremtidsplaner etc.. Jeg er også inviteret med ud at spise om aftenen. I sidste uge var der besøg fra HP i Asien. De var kommet for at lære af os, så de kunne organisere deres team på samme måde som vores. De er omkring 3-4 år bagud mht. central styring af indholdet på deres hjemmesider. Det meste bliver stadig lavet uafhængigt i de enkelte lande, hvor vores afdeling forestår det meste af indholdet på europæiske HP hjemmesider. Deres lærdom fra besøget skulle, sammen med fremtidigt samarbejde, bringe dem op på vores niveau i løbet af et års tid...

I hjemmet har vi fået ny hoveddør. En fin, træfarvet metaldør. Den er meget sikker, med 5 låsepunkter og ekstra bolt, der kun kan åbnes indefra. Nu skal jeg bare have pudset rundt om den, så det kommer til at se pænt ud. Vi har fået gardin i soveværelset. Det er et tyndt gardin, som man kan se igennem. Når IKEA åbner om tre uger køber vi nogle lodrette persienner til at lukke ordentligt for lys og nysgerrige blikke. Apropos IKEA, så glæder vi os meget til åbningen. Vi vil købe en ny sofa dér, og vi vil også købe forskellige dekorationer til hjemmet. Vi mangler også stadig at få monteret fodlister i hele lejligheden og at lægge gulvet i køkkenet. Det er planlagt til næste uge.

Foråret er kommet til Bukarest. Frugttræer er tæt på at springe ud - i hvert fald træer som mirabelle og kirsebær. Det har været en mild vinter, så alting er forud. Vi var i en park sidste weekend, hvor disse træer var i blomst. Jeg ved ikke, hvad det er, men måske ved I det?



Her er et godt billede af Dani i parken foran en plæne med blå blomster... måske er det perlehyacinter, men jeg er ikke sikker.


Vi glæder os til Påske, hvor mor og far kommer på besøg i en uge. Til den tid regner vi med, at vejret arter sig endnu bedre, og at vi kan nyde Bukarest i forårsklæder. Vi har planlagt en overnatning på hotel i Brasov, og en overnatning hos Danis forældre. De har inviteret til påskemiddag med grillet gedekid eller kanin samt alverdens salater og andet tilbehør. Det skal nok blive lækkert.

I løbet af den sidste måned har der været ikke færre end 4 dage, hvor kvinder hyldes. Den første er Valentine's Dag 14. februar (Jeg fik også en gave den dag - en skjorte og chokolade). Så er der Dragobete-dag den 24. februar, som er den rumænske kærlighedsdag. Så er der 1. marts - Martisor - forårsfesten, hvor man kurtiserer kvinder med blomster og rød/hvide snore (Der er en historie bag, men jeg kan ikke huske den). Og så er der 8. marts, som er international kvindedag, som fejres i stor stil her med blomster og gaver... Det er en slags mors dag, men for alle kvinder - unge som gamle.

I weekenden tager vi en overnatning hos Danis forældre. Måske bliver der tid (og vejr) til at fiske lidt i floden, der løber lige forbi deres hus (næsten). :)

1 kommentar:

  1. Hej.
    Jeg vil bare lige fortælle at 8. marts er Kvindernes internationale kampdag, og den bliver derfor markeret over hele verden.
    Vi glæder os også til at komme til Rumænien, hvor det hele nok er sprunget ud til den tid.
    Pøj, pøj med salget af bilen.
    Knus Moderen

    SvarSlet