søndag den 22. november 2009

Præsidentvalg

I dag har der været præsidentvalg i Rumænien.

Der var i alt 12 kandidater, men kun 2 med en egentlig chance for at få nok stemmer til at udfordre siddende præsident Traian Basescu. Mircea Geoana og Crin Antonescu, med Geoana som favoritten.

Nu er valget forbi, og exit polls tegner til at Basescu og Geoana skal ud i omvalg den 6. december, eftersom ingen af dem opnåede mere end 50% af stemmerne i dag. Basescu fik 34%, Geoana 30,5%.

Dani udnyttede sin borgerret, og stemte. Valgstedet var en skole i nærheden, som vi gik hen til.

Der var en pæn strøm af mennesker, men dog ikke kø. På andre valgsteder var der lange køer. Det var på de såkaldte "specialvalgsteder", hvor folk, der ikke har adresse i Bukarest, men som befinder sig her (studenter, turister, folk, der arbejder her) kunne stemme. Nogle steder blev der meldt om 4 timers kø...
Valgdeltagelsen nåede op på 50% - ikke overvældende. Vejret var ellers rigtig flot i Bukarestområdet, og har nok endda trukket valgdeltagelsen op.

Nu er der ikke længe til, at vi kommer til Danmark. Nu da vi har fundet ud af, at vi skal have lavet de blå EU sundhedskort, er vi ved at se, om vi kan nå det, inden vi rejser. Jeg skal også have det lavet, da jeg ikke længere har fri adgang til behandling i Danmark, da jeg ikke længere betaler skat og dermed ikke betaler til den offentlige sygesikring. Jeg betaler det her via min skat, så jeg skal have kortet udstedt her.

Vi tager til Robesti igen denne weekend, da vi jo ikke kommer til at kunne se Danis mor og Adi igen før til næste år.

Nu er det sengetid. En ny uge truer...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar