mandag den 7. september 2009

Vi havde en dejlig tur til Brasov denne weekend. Lørdag til mandag havde vi en miniferie i det transylvanske. Vejret var godt om lørdagen, men ellers ret vådt og gråt. Det gjorde dog ikke noget. Det kunne have været værre. Vi var ude og spise lørdag aften på vores "stamsted" i Brasov. Vi fik som sædvanligt rigtig god mad flot serveret. Søndag var vi en tur i Bran, som sælges som Draculas hjemsted, selvom Vlad Tepes, som Dracula er "modelleret" over, kun tilbragte et par dage på slottet der. På dette billede er vi inde på slottet:
Vejret gav nogle flotte effekter i bjergene, hvor tåge/skyer lå i små totter mellem træerne:
I morgen har vi 2 års bryllupsdag. Denne lille tur var for at fejre dette, samt slappe lidt af. Begge dele lykkes fint. :)
Her er Bran slot set lidt på afstand. I virkeligheden boede Vlad Tepes Dracula på et andet slot et helt andet sted i Rumænien kaldet Poienari. I Bran har man blot forstået at markedsføre sig på at være Draculas hjemsted. Men flot ser det da ud. Vlad "The Impaler" Tepes var faktisk ret vellidt af folket - i hvert fald af de mindre heldigt stillede, da han ofte bekæmpede de rige, og sørgede for de fattige, som en anden Robin Hood. Han blev dog berygtet på de metoder, han brugte, når forbrydere skulle henrettes. Han holdt af at spidde dem på stolper, så de kunne stå til offentligt skue, og alle kunne se, hvad der skete med dem, der ikke overholdt loven...

1 kommentar:

 1. Jeg kan tilføje at hr. Ţepeş og hans håndlangere var så teknisk dygtige til at spidde folk uden at beskadige de vitale organer, at ofrene nogle gange først døde efter at have hængt i et par dage.

  Pælene var smurt ind i olie og blev ofte indført i endetarmen på ofret ved at lade to heste, der hver især var spændt fast til et ben, trække ofret.

  Det var ikke kun mænd, som blev udsat for denne behandling. Kvinder og børn blev også spiddet. Spædbørn hang nogle gange på samme pæl som deres moder.

  Sadist som han var, nød han efter sigende at spise sin mad mens han kiggede på ofrene der hang.

  Velbekomme!

  SvarSlet